Logo Trekking La Porta del Cel

LA PORTA DEL CEL

Una travessa de muntanya pels refugis de Graus, Certascan, Pinet i Vallferrera al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Logo Trekking Muntanyes de Llibertat
| Cat | Esp | Fra | Eng |
Característiques>
Etapa 1>
Etapa 2>
Etapa 3>
Etapa 4>
Etapa 5>

Recomanació:

Fer el viatge en cotxe o transport públic fins a Tavascan, després de dinar, a mitja tarda pujar a sopar i dormir a Graus on recollim el material.

L'últim dia us podem reservar per dormir a Graus o un hotel a Tavascan, i així fer el viatge de tornada descansats.

Atenció!!

El recorregut transcorre per alta muntanya i comporta uns riscos i dificultats que l'usuari del circuit ha d'asumir, eximint de responsabilitat als divulgadors, que només faciliten les reserves dels refugis. Si dubteu, aneu amb un guia de muntanya.

Els horaris, dificultats i tracks, són una eina orientativa.

Reserveu a:

(+34) 704.10.11.06
info@laportadelcel.com

+ info

Itinerari

El circuit enllaça 4 refugis, el de Certascan, Pinet, Vallferrera i el del càmping masia Bordes de Graus. Passa pel poble de Tavascan i fa un recorregut pel nou Parc Natural de l'Alt Pirineu i el del Ariège. El desnivell acumulat és de 11.000 metres en una distància de 65 kms.

Totes les etapes transcorren per alta muntanya i això implica que les condicions climatològiques i del terreny poden canviar radicalment de manera sobtada sent aconsellable segons l'època i les previsions meteorològiques, portar material tècnic com: grampons, piolet, gps, bastons, botes de muntanya, roba d’abric, impermeable, etc...

Participar en aquest circuit implica asumir el risc que comporta el caminar per alta muntanya. El participant ha de valorar si té els coneixements i materials necesaris per fer-ho.

Mapa del Trekking La Porta del Cel
Etapa 1Etapa 2Etapa 3Etapa 4Etapa 5
Origen: Tavascan (1.116m) Càmping de Graus (1.360m) Refugi de Certascan (2.240m) Refugi de Pinet (2.240m) Refugi de Vallferrera (1.940m)
Destí: Càmping de Graus (1.360m) Refugi de Certascan (2.240m) Refugi de Pinet (2.240m) Refugi de Vallferrera (1.940m) Tavascan (1.116m)
Desnivell:+290m, -50m+1.500m, -620m+1.350m, -1.350m+1.100m, -1.400m+1.315m, -2.100m
Distància:4,2 kms12,5 kms13,3 kms13,3 kms20,3 kms
Horari:1h 30min6h 20min7h 45min7h 15min9h 30min

Les caractístiques que fan el recorregut especial son:

  • Gairebé tot el recorregut es desenvolupa a molta alçada i pujarem fins al cim més alt de Catalunya, la Pica d'Estats (3.143 m), així com el pic de Certascan (2.853 m), la Roca Cigalera i la Pointe Recou.
  • Paratges impresionants com el llac de Certascan (el llac natural més gran dels Pirineus), el Pla de Boet, les bordes de Noarre, l'estany de Sotllo, estany de Baborte, estanys de Romedo, etc.
  • El pas del recorregut per dos països (l'Ariège a França i el Pallars Sobirà a Catalunya).
  • La llargada i duresa de les etapes, amb desnivells molt més sobtats i mantinguts que altres travesses com per exemple Cavalls del Vent o Carros de Foc. Alguns trams els camins són poc visibles i també hem de superar un curt tram amb uns esgraons que ens ajuden a superar-lo.
  • Segons l'any, podem trobar neu fins a mitjans de juliol a alguns colls, sent aconsellable o imprescindible en aquests casos portar grampons (si no en teniu el podeu llogar al càmping de Graus) i piolet o bastons.
  • L'ONF de l'Ariège (departament forestal francés) no permés senyalitzar el recorregut entre l'estany de Montestaure i el refugi de Pinet. Per això és recomanable portar GPS i amb boira es torna imprescindible (Si no en teniu el podeu llogar al càmping de Graus).
  • Podem escurçar la 2ª i la 4ª etapa si no pugem als cims.
  • Els refugis ens faciliten la travessa oferint-nos els seus serveis com a mínim del 15 de juny al 15 de setembre.
  • Si voleu fer la travessa amb esquís el recorregut és molt llarg, complicat, complex i amb els refugis tancats. A més hem de variar el camí per tal d'evitar zones on no podrem utilitzar els esquís i igualment per evitar zones perilloses pel risc d'allaus.
Perfil del Treking La Porta del Cel
Mapa web · Avís legal © Associació Turística La Porta del Cel · Web per mberamendi.cat