Logo Trekking La Porta del Cel

LA PORTA DEL CEL

Una travessa de muntanya pels refugis de Graus, Certascan, Pinet i Vallferrera al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Logo Trekking Muntanyes de Llibertat
| Cat | Esp | Fra | Eng |

Els horaris, dificultats i tracks indicats son només orientatius.

Etapa 4

Del refugi de Pinet al de Vallferrera per la Pica d'Estats 3.143m

Desnivell: +1.100, -1.400 m.
Distància: 13,3 kms.
Horari: 7h 15min. Sense pujar a la Pica d'Estats: 5h 45min.
Dificultat: *** La principal dificultat pot ser el clima pel fred o la boira, així com una petita glacera que hem de travessar . En cas de mal temps podem evitar pujar al cim.
Track de l'etapa: Wikiloc

El recorregut si bé està relativament ben fressat ja que aquest cim és molt cobejat, es desenvolupa en alta muntanya i passarem una petita glacera.
Aquesta etapa ens portarà al cim més alt de Catalunya, i el Ariège, la Pica d'Estats per un itinerari poc freqüentat pels excursionistes catalans, si bé cada vegada és més conegut sobretot durant la temporada hivernal pels esquiadors de muntanya.
El paisatge sempre és molt feréstec i gran part del recorregut es desenvolupa en tarteres de pedres, però com que fem l'ascensió per aquesta banda, el desnivell de pujada des del refugi de Pinet és més petit que per Catalunya i és un dels dies més descansats del recorregut.
Al circuit només possem l'ascensió a la punta més alta de la Pica d'Estats, penseu que encara ens queda una baixada molt llarga. Però alguns també pugen el Montcalm o la punta Verdaguer, els altres cims com el Pic de Sotllo o altres puntes, ens allargarien molt l'etapa.

Etapa 4 del refugi de Pinet al Coll de Riufred
1.-Del refugi de Pinet remuntem el riu i a l'estany de Montcalm girem al W per seguir zones rocoses amb pendent continuu fins el coll de Riufred.
Del coll de Riufred a la Pica d'Estats i el Port de Sotllo
2.-Girem a esquerra i remuntem el camí ben traçat fins la Pica d'Estats. Podem escurçar una mica a la baixada i després flanquejar a l'oest per remuntar al Port de Sotllo.
Etapa 4 Del Port de Sotllo a l'estany d'Estats
3.-Del Port de Sotllo baixem una tartera força incòmoda i dreta en ziga-zaga, passant l'emissora d'emergències fins l'estany d'Estats.

Etapa 4 de l'estany d'Estats al Pla de la Socauba
4.-Travessem el riu i més tard tornem a la mateixa vora passant l'estany de Sotllo i diferents aiguamolls fins el Pla de la Socauba.
Etapa 4 del Pla de la Socauba al Refugi de Vallferrera

5.-Travessem el pont de fusta i entrem en uns flanquejos que es fan llargs fins que tornem a baixar fins al refugi de Vallferrera.

Atenció!!

El recorregut transcorre per alta muntanya i comporta uns riscos i dificultats que l'usuari del circuit ha d'asumir, eximint de responsabilitat als divulgadors, que només faciliten les reserves dels refugis. Si dubteu, aneu amb un guia de muntanya.

Reserveu a:

(+34) 704.10.11.06
info@laportadelcel.com

+ info

Guies per a la travessa:

Mapa web · Avís legal © Associació Turística La Porta del Cel · Web per mberamendi.cat