Logo Trekking La Porta del Cel

LA PORTA DEL CEL

Una travessa de muntanya pels refugis de Graus, Certascan, Pinet i Vallferrera al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Logo Trekking Muntanyes de Llibertat
| Cat | Esp | Fra | Eng |

Els horaris, dificultats i tracks indicats son només orientatius.

Etapa 2

Del refugi de Graus al de Certascan, pel pic de Certascan 2.853m.

Desnivell: +1.500, -620m.
Distància: 12,5 kms.
Horari: 6 h 20 min. Sense fer el cim 5 h 15'
Dificultat: *** L'única dificultat és l'orientació i el desnivell, així com la neu que podem trobar per baixar del coll de Certascan.
Track de l'etapa: Wikiloc

Encara que les bordes de Noarre, són força atractives i es troben en un bonic lloc, aquesta etapa, que també segueix la travessa del Pirineu, cobra tot el seu sentit al donar-nos a conèixer els Estanys Blaus.

Les bordes de Noarre no tenen accés amb vehicle i malgrat això estan molt ben conservades. Ja no queda cap habitant fixe i les bordes de Noarre només s'utilitzen per l'estiueig.

Malgrat que fent el pic de Certascan hi ha bastant desnivell a superar, el recorregut no és massa llarg. En cas de necessitat, ja sigui pel cansament o el clima, si des del coll de Certascan baixem directament al refugi ens estalviem 250 metres de desnivell, una mica més d'una hora.

Etapa 2 de Graus a Noarre
1.- De les bordes de Graus pugem per un bosc caducifoli molt variat fins les bordes de Noarre.
Etapa 2 de Noarre a la Pleta del Guerossos
2.- De Noarre seguim pujant poc a poc, passem el Forat de Guerossos i el camí s'enfila de valent fins la Pleta de Guerossos.
Etapa 2 de Guerossos als estanys Blaus
3.- Pugem dret seguint el riu (ens queda a la dreta). Travessem el riu a la Pleta Vella separant-nos del riu i retrobarlo prop de l'estany Blau del Mig.
Etapa 2 dels estanys Blaus al coll de Certascan
4.- Girem la vall a l'est separant-nos dels llacs per guanyar el coll de Certascan. Al poc entrem en una dreta tartera per guanyar la cresta i el pic de Certascan.
Si estem cansats o fa mal temps des del coll de Certascan, podem baixar directes al refugi de Certascan.
Etapa 2 del coll al refugi de Certascan
5.- Baixem la tartera (pot quedar neu fins el juliol). Seguim el riu fins al llac més gran del Pirineu, l'estany de Certascan que flanquegem fins al refugi de Certascan.

Atenció!!

El recorregut transcorre per alta muntanya i comporta uns riscos i dificultats que l'usuari del circuit ha d'asumir personalment eximint de responsabilitat als divulgadors, que només faciliten les reserves dels refugis. Si dubteu, aneu amb un guia de muntanya.

Reserves a:

(+34) 704.10.11.06
info@laportadelcel.com

+ info

Guies per a la travessa:

Mapa web · Avís legal © Associació Turística La Porta del Cel · Web per mberamendi.cat