Logo Trekking La Porta del Cel

LA PORTA DEL CEL

Una travessa de muntanya pels refugis de Graus, Certascan, Pinet i Vallferrera al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Logo Trekking Muntanyes de LLibertat
| Cat | Esp | Fra | Eng |

Els horaris indicats son orientatius.

Etapa 3

Del refugi de Certascan al de Pinet pel Port de l'Artiga, 2.480m.

Desnivell: +1.350, -1.350m.
Distància: 13 kms.
Horari: 7h 45min.
Dificultat:*** Ens movem per terreny d'alta muntanya amb pendents força drets i amb camins en molts trams gairebé inexistents.
Track de l'etapa: Wikiloc

Aquesta etapa es magnífica ja que a part de passar pels estanys de Romedo, ens porta per la solitària vall de l'Artiga i l'estany de Montestaure, on els camins ramaders pràcticament han desaparegut.

Igualment podem admirar els impressionants desnivells de les valls franceses, ja que en pocs quilòmetres hi ha uns abismes de més de 2000 metres.

Etapa 3 de Certascan al coll de Llurri
1.- Del refugi baixem a l'estany petit i als 2090 metres puguem un ziga-zaga fins al coll de Llurri.
Etapa 3 del coll de Llurri al Port de l'Artiga
2.-Baixem als estanys de Romedo i seguim el riu suaument fins que el camí gira a l'est per una forta pujada fins al Port de l'Artiga.
Etapa3 del Port de l'Artiga als Aiguamolls
3.- Del Port baixem la canal (neu fins al juliol) per girar poc després a la dreta. Seguim per grans blocs granítics la vall i girem a la dreta per arribar a uns grans replans.
Etapa 3 dels aiguamolls a la Pointe de Recós
4.-Creuem els aiguamolls i pugem per l'esquerra del marcat barranc. Del llac girem a l'oest a buscar la tartera i la cresta. Pugem uns metres fins a sota de la paret que flanquegem fins la Pointe.
Etapa 3 de la Pointe de Recós al refugi de Pinet
5.-Baixem un molt fort pendent i seguim després la canal a sortir al coll del Picou Estela. Baixem sense camí evident uns 150 metres i flanquegem per passar sota l'esperó rocòs. Seguim flanquejant i després hem d'anar pujant fins una mena de collet, més del que ens pensem i és l'únic punt on es pot travessar el riu. Baixem per creuar-lo i superem una petita canal on ens hem d'agafar amb les mans, per baixar al refugi.

Atenció!!

La realització d'aquest circuit pot comportar riscos i dificultats, el participant els asumeix i eximeix de qualsevol responsabilitat als promotors, que simplement en faciliten la realització amb les seves instal·lacions.

Reserveu a:

(+34) 704.10.11.06
info@laportadelcel.com

+ info

Guies per a la travessa:

Mapa web · Avís legal © Associació Turística La Porta del Cel · Web per mberamendi.cat