Logo Trekking La Porta del Cel

LA PORTA DEL CEL

Una travessa de muntanya pels refugis de Graus, Certascan, Pinet i Vallferrera al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Logo Trekking Muntanyes de Llibertat
| Cat | Esp | Fra | Eng |

Els horaris, dificultats i tracks indicats son només orientatius.

Etapa 5

Del refugi de Vallferrera aTavascan pel refugi de Baborte

Desnivell: +1.215, -2.000m.
Distància: 19,3 kms.
Horari : 8h 45min.
Dificultat: *** Es l'etapa més llarga del circuit, si bé considerem que no és tan dura com la 3ª etapa, ja que l'arribada és de baixada i el camí és més fàcil.
Track de l'etapa: Wikiloc

El camí passa pels bonics estanys de Baborte, puja fins la Roca Cigalera de 2.667m i segueix la carena per flanquejar més tard els Plans de Boldís, arriba al GR 11 que seguim fins a Tavascan.

Pels que no fan competició hi ha una opció un xic més senzilla: baixant als Plans de Boavi per la vall de Sellente, i d'aquí per la pista fins a Tavascan on arribem en unes 8 hores.

Etapa 5 del refugi de Vallferrera a la Cabana de Basello
1.- Del refugi de Vallferrera baixem a la pista, travessem novament el riu i per un bosc espés guanyem alçada fins la Cabana de Basello.
Etapa 5 de la cabana de Basello al coll de Sellente
2.- De la Cabana de Basello pugem en ziga-zaga fins que el bosc desapareix. Passem l'estany de Baborte i el refugi de Baborte per anar al coll de Sellente a l'oest.
Etapa 5 del coll de Sellente a la Roca Cigalera
3.- Baixem i després d'una tartera remuntarem el fort pendent al coll de la Llacuna. Més suaument arribem a la Roca Cigalera des d'on podem veure una panoràmica de tota la travessa.
4.- Baixem l'ampli llom fins el la Collada de la Ribera i girem la vall en direcció als replans de la Cabana de la Ribera on segellem la tarja de pas.
Etapa 5 de la cabana de la Ribera a Tavascan
5.- Baixem el riu per començar el grans flanquejos per la muntanya que es fan molt llargs perquè molta estona no perdem desnivell. Finalment des d'unes cabanes derruides, arribem al GR11 i girem per baixar fins al poble de Tavascan.

Atenció!!

El recorregut transcorre per alta muntanya i comporta uns riscos i dificultats que l'usuari del circuit ha d'asumir, eximint de responsabilitat als divulgadors, que només faciliten les reserves dels refugis. Si dubteu, aneu amb un guia de muntanya.

Reserveu a:

(+34) 704.10.11.06
info@laportadelcel.com

+ info

Guies per a la travessa:

Mapa web · Avís legal © Associació Turística La Porta del Cel · Web per mberamendi.cat