Si necessiteu un guia per la travessa, el trekking us costaria 285 € en un grup de 8 persones i 355 € en un grup de 4 (preu per persona amb la pensió complerta als refugis).

Aquest circuit de nom tan evocador que uneix 4 refugis, ens portarà


Tota la ruta, variants i excursions

gairebé fins al cel quan pugem el cim més alt de Catalunya, la Pica d'Estats, però a més en el seu recorregut també pujarem un altre cim tant interessant com el Certascan. També el color que veiem als estanys és el reflex del cel, i aquest els dona unes tonalitats de blau totalment diferents en cadascú d'ells. I des de l'impressionant estany de Certascan, que és el llac natural més gran dels Pirineus, ens passejarem pels estanys Blaus, els Romedos, l'estany de Sotllo, etc., en uns paratges molt més dulcificats.
I lluny d'aquests aspectes també aquest recorregut no reconeixent les fronteres creades pels homes ens passeja per ambdues vessants del pirineu, el de l'Ariege i el català.
El Parc Natural de l'Alt Pirineu és el més gran de Catalunya, amb quasi 70.000 ha., situat al Pirineu axial català, a cavall de les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Altes muntanyes, amb un elevat interès geològic, un gran nombre d’espècies de flora singulars, comunitats forestals, un refugi d’espècies animals rares o amenaçades i per això hem de ser molt respectuosos amb la natura.