5. Del refugi de Vallferrera aTavascan pel refugi de Baborte

Desnivell: +1215, -2000 m.
Distància: 19,3 kms.
Horari : 8.45h.
Dificultat: *** Es l'etapa més llarga i dura del circuit.

El camí passa pels bonics estanys de Baborte, puja fins la Roca Cigalera de 2667 metres i segueix la carena per flanquejar més tard les muntanyes de Boldís i arribant al GR 11 seguir fins a Tavascan.
Pels que no fan competició hi han dues opcions més còmodes:
Podem fer una etapa més curta, però molt interesant baixant als Plans de Boavi per la vall de Sellente, y d'aquí per la pista fins a Tavascan, on arribarem en unes 8 hores.
Si estem molt cansats podem fer dues etapes seguint el GR-11 una fins al poble de Àreu i la següent fins a Tavascan, si bé aquesta etapa segueix molts trams de pista que la fan perdre encant. Etapa 5.1


Del refugi baixem a la pista, travessem novament el riu i per un bosc espés guanyem alçada fins la Cabana de Basello.

De la Cabana pugem en ziga-zaga fins que el bosc desapareix. Passem l'estany i el refugi de Baborte per anar al coll de Sellente a l'oest.

Baixem i després d'una tartera remuntarem el fort pendent al coll. Més suaument arribem a la Roca Cigalera amb molt bones vistes.

Baixem l'ampli llom fins el coll i girem la vall en direcció als replans de la Cabana de la Ribera on segellem.

 


Baixem el riu per començar el grans flanquejos per la muntanya que es fan molt llargs perquè molta estona no perdem desnivell. Finalment des d'unes cabanes derruides girem per baixar fins al poble.

MAPA